Hur skapar man work life balance?

De allra flesta har, åtminstone i perioder, svårt att få ihop det så kallade livspusslet. Det kanske kanske redan känns klurigt att balansera plugg, engagemang, träning, vänner m.m och nu funderar du över hur det egentligen kommer att gå när du förväntas jobba 40 timmar i veckan? Du vill ju både göra karriär samtidigt som du drömmer om att resa och leva ett avslappnat liv, eller hur?

Att hitta work-life balance är en individuell resa som alla behöver göra. Resan består dels av att lära sig själv prioritera bland olika åtaganden men kanske ännu viktigare att lära sig själv optimera processer som: Hur kan jag hinna mer på kortare tid? När på dygnet fungerar jag som bäst? Studietiden är en perfekt period i livet att experimentera med det här frågorna och i följande “short series” kommer vi på Student Brew ge dig konkreta tips på hur du kan utveckla din “work-life balance”. Varje vecka kommer vi att skriva ett kort inslag om vanliga pit-falls, metoder och resonemang. Varje vecka kommer vi även att ge dig en uppmaning som du kan tillämpa, prova och utvärdera i ditt eget liv. Resultatet blir förhoppningsvis effektivare dagar, ett lugnare sinne och att du är mer rustad för ditt kommande yrkesliv.

Uppmaning 1: Skriv upp dina timmar koncentrerad pluggtid den här veckan

Utan att ändra på något, lev ditt liv precis som du hade gjort innan den här veckan, men notera antalet timmar koncentrerad studietid du har varje dag. Med “koncentrerad” menar vi kvalitativ studietid som märkbart har en effekt på ditt lärande. Det kan vara individuellt, med vänner, föreläsningar eller lektioner med tid där du och dina vänner pratar om annat eller där du kollar på mobilen hela föreläsningen räknas inte. Använd en enkel veckokalender, fysisk eller digital och gör en notis varje dag mån-sön om antal timmar. I nästa vecka pratar vi om hur du kan tolka resultatet.

Tips: Sätt upp en habittracker i Notion för följande uppmaning

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vill du få liknande innehåll som detta varje måndag. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Helt gratis!