Studentbrews Artiklar

 • Intervjuträning med Google

  Behöver du träna inför en intervju inom IT? Google har nyligen släppts en tjänst som de kallar Interview Warmup vars...

  Läs mer
 • 3 saker du kan göra för att bli mer attraktiv på arbetsmarknaden

  Här kommer 3 saker du kan tänka på under din studietid för att stärka dina erfarenheter och kompetenser och få ett försprång på en kommande arbetsmarknad.

  Läs mer
 • Kan TV-spel göra barn smartare?

  Skärmtid, oavsett sort, anses ofta ha en negativ inverkan på barns utveckling. En ny studie från ett team forskare på Karolinska Institutet har dock lagt fram bevis som visar på att just TV-spel faktiskt kan förbättra ett barns intelligens.

  Läs mer
 • 10 olika varianter av distansjobb

  En växande trend under och efter pandemin är distansarbete. Inte bara möjligheten till att arbeta på distans utan även hela organisationer som omstrukturerar och satsar helt på distans. Men “helt distans” är inte den enda kategorin av distansarbete ett företag kan implementera. Här kommer 10 olika faser/sorter av distansarbete:

  Läs mer
 • 4 alternativa aktiviteter till meditation

  Meditation är något som hyllas extremt mycket inom personlig utveckling och det anses av många “self-help-experter” vara som en magisk kur. Meditation ökar lugn och medkänsla, minskar stress och förbättrar fokus och koncentration. Men meditation fungerar inte för alla. 2017 utfördes en studie som visade att en stor del av personer som mediterat upplevt effekter som rädsla, smärta, yrsel, paranoia, dysfori och andra “utmanande” effekter. Det här betyder inte att du absolut inte ska meditera. Testa, det kanske fungerar för dig, men ifall det inte fungerar så finns det alternativ. Nedan hittar du 4 alternativ till meditation som du kan prova.

  Läs mer
 • Ny tjänst: Distansare.se

  För att ytterligare kittla tanken om en karriär på distans kan det vara spännande att surfa runt bland jobbannonser för att se vilka arbetsgivare och roller som skulle tillåta ett arbetsliv i frihet.

  Läs mer
 • Elon får sällskap i Twitterköpet

  Elon Musk får sällskap av flertalet investerare i sitt uppköp av Twitter och har nu säkrat över 7 miljarder dollar. Investerarna består av flertalet riskkapitalbolag och inkluderar bland annat...

  Läs mer
 • En karriär på distans

  Kan du känna igen dig i kampen att försöka balansera drömmen om en framgångsrik karriär med roliga högavlönade jobb samtidigt som du vill resa, äventyra och vara fri. Ett alternativ till att försöka hantera varje sida enskilt genom yrkeslivet är att optimera sina kompetenser och utbildningsval för att kunna arbeta på distans. Redan innan den globala pandemin hade många svenskar sagt adjö till besvärlig pendling och inlett ett arbetsliv från hemmakontoret eller på annan avlägsen plats. Många arbeten kan idag utföras lika effektivt, om inte mer, på distans.

  Läs mer
 • Motivation genom Goldilocks-regeln

  Att hitta och upprätthålla motivation för något är inte en lätt sak. I många fall handlar det om svårighetsgraden på uppgiften.

  Läs mer
 • Apple TV + Värt eller inte?

  Apple har sen ett par år tillbaka sin egna streamingtjänst kallad Apple TV+. Likt Netflix och andra har dem ett blandat utbud av filmer och serier, med stort fokus på originalcontent. Som vi har det idag med mängder av olika tjänster som erbjuder mängder av olika innehåll, är det värt att testa ytterligare en och framför allt - är det värt att prenumerera på? Apple TV+ är förhållandevis billigt, 59 kronor i månaden...

  Läs mer
 • Elon musk lägger bud på twitter

  För lite mer än två veckor sedan framgick det att mångsysslaren tillika världens rikaste man Elon Musk köpt en ganska så stor del aktier i Twitter, med ett totalt innehav av drygt 9% av bolaget. Musk har under en tid varit väldigt aktiv på Twitter med sitt konto med över 80 miljoner följare. Kort därpå kom det information om att Musk skulle gå med i bolagets styrelse, något som fick aktien som haft ett ganska tufft år bakom sig att stiga. Som styrelsemedlem skulle Musk ha varit begränsad till att äga 14.9% av bolaget under sin tid som medlem.

  Läs mer
 • 3 spel för förfesten

  Behöver du en paus från beer-pong, pekleken och jag har aldrig? Innovera förfesten med några nya spel som får stämningen på topp. Här kommer några förslag

  Läs mer
 • DALL-E 2 från OpenAI

  Nu i dagarna släppte den ideella organisationen OpenAI sin AI-modell DALL-E 2 (föregångaren DALL-E släpptes för lite över ett år sedan). DALL-E 2 har kapaciteten att ändra eller generera nya bilder utifrån enbart text med otroliga resultat.

  Läs mer
 • Appar som gör arbetet lite behagligare

  Vare sig det är för studier, jobb eller nöje spenderar vi många åtskilliga timmar framför skärmen. Ofta är det svårt att minska mängden tid som spenderas, men vi kan i alla fall göra förutsättningarna lite bättre för oss. Här kommer 3 appar du kan installera som underlättar på olika sätt.

  Läs mer
 • Organisera din digitala information med PARA metoden

  I den fysiska världen finns det personer som är duktiga på att organisera sig och andra inte. I den den digitala världen så är de allra flesta rätt dåliga. PARA metoden hjälper dig med detta.

  Läs mer
 • 3 brädspel för studenthänget

  Brädspel är populärare än någonsin, och har sett en stadig positiv trend de senaste åren. Vad passar då bättre än att kika på ett par olika brädspel som är perfekta för studentlyan. Vi kollar här på tre olika brädspel, alla enkla att lära sig, någorlunda billiga och med flertalet expansioner att köpa till när originalspelet blir för uttjatat.

  Läs mer
 • En karriär inom rymdindustrin

  Många har en förutfattad mening om att en karriär inom rymdindustrin är reserverad för högbegåvade fysiker och galna entreprenörer som Elon Musk. Faktum är dock att rymdindustrin är mer än bara raketer och experimentella forskningsprojekt och påverkar våra liv på vardaglig basis allt mer. Karriärmässigt är det en växande industri med ett ökat behov av nya talanger, även för dig som hittills bara har berört rymden i morgonblaskans horoskop. Markus är anställd som konsult på AFRY och jobbar just nu på ett nyetablerat startup inom rymdindustrin. Vi fick chansen att intervjua Markus om en vanlig dag på jobbet och höra om vad det är han tycker lockar med rymden.

  Läs mer
 • Använd friktion för bättre studentvanor

  Ett av de mest konkreta sätten till personlig utveckling i vardagen är att se över dina vanor. Vanor är inövade beteenden som på nästintill automatik styr oss i våra ageranden och rutiner. Något som gör dem svåra att öva in och svåra att bli av med. Många av oss vet om våra dåliga vanor som t.ex. för mycket mobiltid, hoppa över träningen eller skjuta på plugget.

  Läs mer
 • Utnyttja balkongen som din trädgård

  Vi fortsätter att haka på trenden om att odla på liten yta fast denna gång med fokus på hur du kan utnyttja balkongen som sin trädgård. Att odla ute på balkongen kan vara lika effektivt som att odla i en vanlig trädgård. Det finns dock några saker som kan vara bra att tänka på innan du sätter igång.

  Läs mer
 • Oscarsgalan 2022

  Dagens stora snackis från Oscarsgalan som gick av stapeln inatt kanske är den örfil Will Smith gav Chris Rock på scenen. Men vi väljer att fokusera på alla vinnare under galan vars verk du kan se på dina streamingtjänster redan idag!

  Läs mer
 • 6 olika sätt att vila

  Har du någon gång känt dig riktigt trött och utmattad och försökt lösa det genom att sova mer men ändå fortsatt känna dig utmattad? En vanlig missuppfattning som kan förklara varför inte mer sömn botar din trötthet är att sömn och vila inte är utbytbara.

  Läs mer
 • Äventyrliga serier 2022 du inte får missa

  Första kvartalet av 2022 är snart redan över men än kvarstår många månader som kan fyllas med nervkittlande och spännande serier. Här kommer ett gäng äventyrliga releaser under året som du inte får missa.

  Läs mer
 • Så blir du en mästare på Google-sökningar

  Det blir allt svårare att snabbt hitta rätt resultat på Google när en sökning görs. Ju bättre dina sökningar i sig är, desto större chans är det att du får ett önskvärt resultat...

  Läs mer
 • Vad är James Webb Space Telescope(JWST)?

  På juldagen 2021 skickades rymdteleskopet James Webb Space Telescope, JWST, upp i rymden efter många års utveckling och planering.

  Läs mer
 • Bäst betalande företagen i Sverige 2021

  Lönelistornas lönelista - en sammanställning gjord av Creditsafe som listar de 100 bolag med högst genomsnittlig årslön i Sverige (och då inte enbart techbolag).

  Läs mer
 • Läs mer
 • Veckans jobb - Talent Acquisition Specialist

  LinkedIn presenterar i sin rapport ”Jobs on the Rise Sweden” de 10 mest snabbväxande yrkestitlarna i Sverige just nu. Rapporten bygger på data från plattformen och visar vilka yrkestitlar som ökat snabbast i efterfrågan från januari 2017 till juli 2021. Högst upp i listan hittar vi “Talent Acquisition Specialist”. Så vad gör egentligen en sådan?

  Läs mer
 • Veckans jobb - Systemutvecklare

  Oavsett om en yrkesroll någonsin kommer vara aktuell för dig eller inte så kan det vara intressant att få höra en närmare yrkesbeskrivning av olika roller och bättre förstå vilka yrkesval som finns där ute. Därför kommer vi på Student Brew varje vecka att presentera ett nytt yrke och dess tillhörande aspekter.

  Läs mer
 • Roe v. Wade och Högsta domstolen i USA

  I veckan som var fick tidningen Politico i USA tag på ett läckt utkast av domaren Samuel Alito i Högsta Domstolen. Utkastet argumenterar för att riva upp *Roe mot Wade*, ett av de mer kända rättsfallen i USAs historia som 1973 ledde till konstitutionella rättigheter i form av aborträtt (upp till vecka 24). Detta gav aborträtten skydd genom landets grundlagar vilket gör det möjligt att skydda rätten mot enskilda delstaters försök att göra det olagligt. En rivning av beslutet skulle alltså ha allvarliga konsekvenser för kvinnors rättigheter över sina egna kroppar. Högst domstolen består just nu av 9 domare, av vilka en majoritet anses vara politiskt konservativa. I utkastet ser förslaget ut att ha ett majoritetsstöd, men det är först till sommaren som detta offentliggörs på riktigt och ett officiellt beslut läggs fram. I dagsläget pågår det flertalet stora demonstrationer runt om i landet.

  Läs mer
 • Techserier baserade på verkligheten

  Sedan någon vecka tillbaka finns det två serier tillgängliga i sin helhet som båda är baserade på verkliga miljardbolag - WeCrashed och The Dropout.

  Läs mer
 • Twitter godkänner Elon Musks bud

  Nu är det alltså klart - Twitter har godkänt det bud Elon Musk lade tidigare gällande ett uppköp av bolaget. Detta trots den “poison pill”-strategi som följdes tidigare. Själva finansieringen av uppköpet gör Musk med hjälp av lån från olika banker tillsammans med eget kapital. Vad innebär detta för Twitter som tjänst då?

  Läs mer
 • Vilka är de mest eftertraktade IT-kompetenserna? - Digitalskills.se

  För att göra dig mer attraktiv för framtida arbetsgivare kan det vara smart att förankra val av kurser eller studieprofiler efter marknadens efterfrågan. Nyligen lanserades en helt ny tjänst som kan hjälpa dig att få en bra bild av vilka kompetenser och yrken som efterfrågas inom IT-branschen.

  Läs mer
 • Rensa dina tankar genom att skriva dagbok.

  Att se igenom ett par smutsiga glasögon gör det svårt att faktiskt se världen som den är. Detsamma gäller med dina tankar. Det är lätt att under vissa perioder i ens liv låta tankarna ta över och inte se världen lika klart längre. Att skriva dagbok är ett sätt att “putsa sina glasögon” och få ut sina tankar och se klarare.

  Läs mer
 • Streamingtjänster i Sverige 2022

  Alla streamingtjänster i Sverige 2022.

  Läs mer
 • Timea din jobbansökan

  Precis som att det finns bättre och sämre tillfällen att skicka ett mail kan timingen av din inskickade jobbansökan ha en stor inverkan på dina chanser att bli kallad på intervju.

  Läs mer
 • Vilka är PayPal Mafia?

  Är du ett inbitet Elon Musk-fan har du nog hört om PayPal Mafia tidigare, om inte så har du det snart.

  Läs mer
 • Veckovis återblick - Gå från kaos till klarhet snabbt och enkelt

  Någonting som radikalt kan förbättra din produktivitet och som inte många gör är en veckovis återblick och planering. Det här är egentligen ingen stor nyhet utan många vet att det kan vara bra att sätta sig ner gå igenom veckan och planera den kommande veckan. Problemet många stöter på är att de tror det kommer ta timmar av tid för att gå igenom alla sina mål, planer, anteckningar, etc. Men det här inte det som krävs för att ha en bra veckovis återblick. Det som krävs är endast 30 minuter för att ta dig från kaos till klarhet och vi ska visa hur du kan göra detta.

  Läs mer
 • Side hustle som student - hyr ut dina prylar på hygglo.se

  Är du en person som tenderar att köpa mycket prylar och grejer som sen sällan blir använda? Det kan vara alltifrån skridskor och frack till slagborr och drönare. Då kan det finnas pengar att tjäna!

  Läs mer
 • Vilken karriärtyp är du?

  Begreppet karriär ses ofta på som en persons resa genom olika hierarkier inom en organisation eller en bransch. Faktum är dock att det finns många olika sorters karriärer och sätt för att utvecklas inom en profession. Beroende på vilken utveckling, drivkraft och belöningssystem du mest uppskattar går det att kategorisera olika karriärtyper. Vilka karaktärsdrag tror du att din karriär kommer att ha?

  Läs mer
 • Side hustle som student för den kreativa

  Förra veckan drog vi igång vår serie om tips på “side-hustles” du kan ha som student för att fylla på studentkassan. Vårt första tips var att fylla i betalda marknadsenkäter och vi gav tips på ett gäng olika plattformar. Den här veckan kommer vi ge ett tips på en sidosyssla som tilltalar den påhittiga med ett sinne för att skapa saker.

  Läs mer
 • Skenande livsmedelspriser

  Som student är det kanske svårt att missa att kaffet har blivit bra mycket dyrare det senaste året. Drygt 30% har priserna ökat med på bara tolv månader. Förutom kaffet är det även andra varor som också sett stora ökningar i pris under samma tidsperiod. Tomater (29,4%), päron (24,8%), vitkål (24,7%) och färsk lax (21,2%) bildar tillsammans med kaffe topp fem varor som ökat mest i pris.

  Läs mer
 • Vertikal odling

  Denna vecka blir det ännu mer odling, på liten yta men inte ur en privatpersons bemärkelse utan ur ett industriellt perspektiv. Vertikal odling är ett nytt populärt sätt att odla grönsaker storskaligt inom städerna på en mindre yta än vad som vanligtvis behövs.

  Läs mer
 • Side hustles som student - Undersökningar

  CSN-livet är inte alltid så glamoröst och de allra flesta studenter har nog vid något tillfälle funderat på hur de enklast kan fylla på kassan parallellt med studierna. Utbudet av flexibla deltidsjobb är begränsat men för den med en entreprenöriell ådra kan det finnas andra alternativ. I kommande veckor kommer vi på Student Brew ge ett förslag på en side hustle som lämpar sig för en student tillsammans med konkreta tips på hur du kan komma igång.

  Läs mer
 • Touch typing like a pro

  Kanske har du sett hur vissa kan sitta och skriva på datorn i ultrarapid hastighet, utan att släppa blicken från skärmen en enda sekund. Chansen är rätt stor att personen använder sig av så kallad “touch typing”, en av flera olika metoder för att skriva snabbt och felfritt på ett effektivt sätt med hjälp av alla tio fingrar.

  Läs mer
 • Vad betyder ekonomiskt oberoende för dig?

  Termen “ekonomiskt oberoende” har inte undgått någon. Tanken om att leva ett liv utan ekonomisk osäkerhet och med totalt frihet att spendera sina dagar precis som en vill är något de allra flesta drömmer om. Ofta när vi tänker på ekonomiskt oberoende personer tänker vi på mångmiljardärer och världskända personer. Men vad betyder egentligen ekonomiskt oberoende och när blir en person det?

  Läs mer
 • Investera CSN som Warren Buffet

  Att spara pengar med enbart ett CSN som intäkt är svårt. De allra flesta studenter lever med små marginaler och har inte många kronor över varje månad för eventuella investeringar eller sparplaceringar...

  Läs mer
 • Serier om hacking

  Vi fortsätter på Anonymous-spåret i veckans serietips, som är Mr. Robot. Mr. Robot är en serie på totalt 4 säsonger (alla släppta redan så perfekt för att stäckkolla) av Sam Esmail med Rami Malek i huvudrollen. I en av birollerna hittar vi också svensken Martin Wallström, kanske mest känd från Beck och de tidigare Snabba Cash-filmerna...

  Läs mer
 • Vad och vilka är anonymous?

  Anonymous förklarar cyberkrig mot Ryssland. Men vad och vilka är Anonymous?

  Läs mer
 • Work-Life balance EP 2

  Förra veckan kickade vi igång vår short series om work-life balance. Syftet är att ge dig konkreta tips på hur du kan uppnå produktivare dagar och ett lugnare sinne...

  Läs mer
 • Hur skapar man work life balance?

  De allra flesta har, åtminstone i perioder, svårt att få ihop det så kallade livspusslet. Det kanske kanske redan känns klurigt att balansera plugg, engagemang, träning, vänner m.m och nu funderar du över hur det egentligen kommer att gå när du förväntas jobba 40 timmar i veckan? Du vill ju både göra karriär samtidigt som du drömmer om att resa och leva ett avslappnat liv, eller hur?

  Läs mer
 • Skapa en virtuell kopia av din hjärna med Notion.

  I den här artikeln vill vi på Student Brew slå ett slag för vårt absolut favoritverktyg för organisering och planering “Notion”. Notion är ett “all-in-one workspace” och är perfekt för dig som vill förbättra din organisering av anteckningar, listor, kalender m.m både för dina studier men även ditt privata liv...

  Läs mer
 • Tjäna pengar på CSN genom smarta investeringar

  I följande artikel adderar vi en dimension och redogör för hur du också kan tjäna pengar genom smarta investeringar med hela eller delar av ditt CSN.

  Läs mer
 • Vad är SWIFT och hur påverkar det Ryssland?

  Beslutet att utesluta flertalet ryska banker från SWIFT är nog något som undgått få. Men vad är SWIFT?...

  Läs mer
 • Är CSN det bästa lånet?

  Kanske har du någon gång hört frasen “CSN är det bästa lånet du kan ta”? Men borde du verkligen ta CSN om du har råd att betala för din studietid med egna medel? Även om vi på Student Brew inte vågar svara på frågan huruvida CSN är det bästa lånet genom historien av monetära lån eller inte så finns många fördelar med att ta ett studielån, även om du har råd att betala för studierna själv. Här förklarar vi varför...

  Läs mer
 • Bli smart av att läsa utan en massa tid.

  Det sägs att Bill Gates läser och noterar innehållet i över 50 böcker per år, eller i genomsnitt en bok i veckan. Det är ingen hemlighet att framgångsrika människor tenderar att läsa stora mängder böcker och på så sätt konsumera mycket kunskap. Som student, ofta redan tvingad genom stora mängder kurslitteratur och omgiven av distraktioner som TikTok eller nationsfest, kan det dock vara svårt att motivera sig till att beta av svårsmälta kompetenshöjande böcker. Misströsta ej, Student Brew har en lösning för den late.

  Läs mer
 • En snabb inblick i konsultlivet på Accenture och Centigo

  “Vad gör egentligen en konsult?” Det är frågan ingenjör- och ekonomistudenter från norr till söder ställer sig själva genom hela studietiden, innan de själva blir konsulter. Utöver en svårdefinierad yrkestillvaro finns en uppsjö av olika konsultbolag med vitt skilda och ibland snarlika kompetensområden. För dig som ser konsultbranschen som en tänkbar framtida arbetsgivare kan det vara bra att höra från verksamma konsulter om vad det rent praktiskt kan innebära och om vad deras respektive organisationer har att erbjuda. I den här artikeln får du en snabb inblick från verksamma konsulter på bolagen Centigo och Accenture, från management respektive IT-branschen.

  Läs mer
 • Svinlande serier

  En dokumentär som varit på tapeten den senaste tiden är Netflix-serien “The Tinder Swindler”. Likt denna dokumentär finns det flertalet andra dokumentärfilmer, och serier, som behandlar just svindlerier. Känner du för att ha en temakväll och bränna av flera på en gång så kommer här ett par stycken förslag.

  Läs mer
 • Vad är Web 3.0?

  Termen Web3 myntades 2014 av Gavin Wood, en av medgrundarna till kryptovalutan Etherum. Web3 är en ny iterering av webben (www) baserat på blockkedjeteknik, som inkluderar koncept som decentralisering och tokenbaserade ekonomier. Vanligtvis så ställs Web3 i jämförelse med Web 2.0, där data ofta är samlat på ett och samma centraliserat ställe. Det här kallas ofta för “Big Tech” och några exempel är Facebook, Snapchat, Google, med fler. Web3 har som mål att vara decentraliserat som Web1 med ha samma mängd av information och data som Web2. Eftersom Web3 är decentraliserat så använder man sig av NFT’s och fungibla tokens för att bevisa ägarskap och kontroll...

  Läs mer
 • Om CSN höjer räntan - så påverkas du

  Regeringen har föreslagit att räntan på studielånen ska höjas med cirka 0,5 procentenheter från och med 2023. Förslaget är nu under utredning och väntas beslutas under 2022.

  Läs mer
 • Vad är flow och hur uppnår man det?

  Har du någon gång sagt uttrycket “jag hade världens flow”? Faktum är att “flow” inte bara är en hipp term för när saker flyter på bra utan ett slags mentalt tillstånd som går att öva upp.

  Läs mer
 • Vilka utbildningar lönar sig?

  Lönar det verkligen sig att plugga? Ur ett enbart ekonomiskt perspektiv kan svaret variera, beroende på vilken utbildning du väljer. Student Brew har sett över Sacos rapport om vilka utbildningar du borde jaga för bäst lönsamhet.

  Läs mer
 • Wordle, Nerdle och allt däremellan

  Wordle, ett dagligt spel som nog bäst kan beskrivas som en blandning mellan korsord och det klassiska spelet Mastermind, har de senaste månaderna tagit onlinevärlden med storm. Själva spelet i sig är oerhört enkelt - du har 6 gissningar på dig att ta reda på dagens ord, genom att gissa på ord innehållandes 5 bokstäver....

  Läs mer
 • Disney+ som alternativ till Netflix

  I dag finns det mängder av streamingtjänster att välj mellan. Biblioteken tjänsterna emellan varierar en del och de flesta tjänster producerar väldigt mycket material som är exklusivt för just den tjänsten. Netflix i all ära, men det finns andra tjänster därute som förtjänar att lyftas fram. En av dessa är Disney+.

  Läs mer
 • Så ska du tänka om du vill engagera dig vid sidan om studierna.

  Har du efter en tid i studentlivet insett det överväldigande alternativen av olika engagemang som finns vid sidan av studierna? Allt ifrån nationsliv, kårer, skolsektioner, sportföreningar, fristående föreningar och andra organisationer som söker olika poster? Kanske har du vänner som har valt att engagera sig och själv funderat över om det är något för dig? Kanske känns det som något du borde göra för “det är bra för ditt CV” men är osäker på om du ens vill?

  Läs mer
 • Nå dina långsiktiga mål med Don't break the chain-metoden.

  Don’t Break the Chain-metoden, även känd som Seinfeld-metoden är en produktivitetsstrategi. Metoden ska motivera dig till att klara av ett givet dagligt mål under en längre period. Varje dag som du klarar av uppgiften så fyller du i din kalender med ett x för den dagen. Över tid så byggs en kedja av x som sträcker sig över dagar, veckor eller månader. Den här kedjan blir mer och mer tillfredsställande att “fylla på” och det blir därför allt svårare att bryta kedjan, lite som en lång streak på Snapchat. Efter en längre tid kommer ditt dagliga mål/aktivitet ha blivit en fast rutin i din vardag, som till exempel meditation varje dag. Varje x representerar ett steg i rätt riktning.

  Läs mer
 • Trendiga förkortningar och begrepp

  De senaste åren har präglats av förkortningar och slang inom tech och finans. Nedan följer ett gäng förklaringar som kan vara bra att ha i sitt ordförråd för att kunna hänga med i diskussionerna.

  Läs mer
 • Här finns stipendierna.

  Har du hört om andra som fått stora summor stipendiepengar och med viss avundsjuka funderat på varför du inte också kan få det? Det kan du! Varje år delas stipendier ut i Sverige för miljarder kronor varav en stor andel går till studenter, akademiker och forskning.

  Läs mer
 • Högsta snittlönerna bland techbolag 2020

  Vilka techbolag har bäst snittlönerna? Läs den här artikeln för att se top 10 techbolagen med bäst snittlöner.

  Läs mer
 • Pomodoro - effektivisera dina studier

  Pomodorotekniken är en metod som har funnits i decennier utvecklad av Francesco Cirillo. Metoden är ett sätt att hantera tid i intervaller för att öka fokus och effektivitet.

  Läs mer
 • Så får du ett internship i sommar

  Ett “internship” används ofta som ett begrepp på en mer kvalificerad och tidsbegränsad praktik. Ett internship riktar sig vanligtvis mot studenter och unga akademiker. Längden på ett internship kan variera men är ofta mellan tre till tolv månader och kan erbjudas när som helst under året. Vanligt är att organisationer, ofta stora företag inom tech, finans och juridik erbjuder ett internship på sommaren som en form av sommarjobb...

  Läs mer
 • Metaverse - vad är det egentligen?

  Ända sedan IT-jätten Facebook annonserade sitt namnbyte till Meta och VD Mark Zuckerberg offentliggjorde sina ambitioner om ett digitalt universum har metaverse blivit ett hett begrepp. Att definiera konceptet metaverse är ingen lätt uppgift. I januari 2020 publicerade riskkapitalisten Matthew Ball ett slags [manifest](https://www.matthewball.vc/all/themetaverse) där han konstaterar att det är lika svårt att förklara vad metaverse är som det är att förklara hur dagens internet är byggt för någon som levde på 80-talet...

  Läs mer
 • Pareto - Är det verkligen värt att gå på alla föreläsningar?`

  Någonsin tänk på att du använder 20% av kläderna i din garderob 80% av tiden? Det här kallas paretoprincipen. Läs den här artikeln för att lära dig mer om den här matematiska fördelningen.

  Läs mer
 • Somna snabbare med alfabetstekniken

  Har du någonsin haft det svårt att somna? Alfabetstekniken kan vara din räddare i nöden. Läs mer i den här artikeln på alfabetstekniken.

  Läs mer
 • Vad är NFT och varför blir folk rika?

  Termen NFT har inte undgått någon som har rört sig på internet och sociala medier de senaste månaderna. Kanske har du snappat upp att det står för “non-fungible token” och att det handlar om konst och blockkedjor men är fortsatt osäker på dess verkliga innebörd. I den här artikeln bryter vi ner den nya hypen och förklarar tekniken bakom, varför denna våg av intresse och varför personer tjänar förmögenheter.

  Läs mer
 • Läs mer
 • Välkommen till Student Brew

  Studentbrew är ett nyhetsbrev som innehåller senaste trenderna inom tech och finans, tekniker för plugg och personlig utveckling, karriärtips, hypade netflixserier, bästa rabatterna m.m. ☕️

  Läs mer
 • Läs mer