Disney+ som alternativ till Netflix

I dag finns det mängder av streamingtjänster att välj mellan. Biblioteken tjänsterna emellan varierar en del och de flesta tjänster producerar väldigt mycket material som är exklusivt för just den tjänsten. Netflix i all ära, men det finns andra tjänster därute som förtjänar att lyftas fram. En av dessa är Disney+. Förutom att ha mängder med filmer från Disneys originaltitlar och Pixar som ger dig nostalgikickar äger företaget sen många år tillbaka både Marvel och Star Wars. Tillsammans med utbud från National Geographic och Star bildar dessa Disney+. I dagsläget kan man inte prova på Disney+ en period gratis, men jag tipsar nedan om ett par filmer och serier som det kan vara värt att köpa en månad av Disney+ för.

Free Solo & The Rescue - Två dokumentärer av samma skapare. Free Solo var först ut och följer klättraren Alex Honnold i dennes resa mot att frisoloklättra (det vill säga klättra utan någon som helst skyddsutrustning) El Capitan i Yosemite, en 910 meter hög vertikal klippvägg. Riktig nagelbitare som fått många priser. Efter succén med Free Solo gav sig skaparna på The Rescue, som behandlar räddningsaktionen i Thailand 2018 då 12 pojkar och deras fotbollstränare blev fast i ett översvämmat grottsystem. Mycket intressant historia som följer bland annat de experter på grottdykning som behövdes tas in från olika delar av världen.

The Mandalorian & The Book of Boba Fett - Sci-fi är något som Disney blivit bra på i och med uppköpen av Marvel och Star Wars, och i den sistnämnda franchisen har det dykt upp två nya serier de senaste åren. Den första, The Mandalorian, finns det två säsonger ute av. Den andra, Boba Fett, avslutar sin första säsong nu på onsdag. Du behöver verkligen inte vara ett inbitet Star Wars-fan för att kunna njuta av dessa serier, men science fiction ska nog vara något du gillar.

Hamilton - En filmad version av Broadwaymusikalen Hamilton med originaluppsättningen. Hamilton är en musikal av Lin-Manuel Miranda om USA:s första finansminister Alexander Hamilton och dennes liv. Lärorikt och underhållande med andra ord.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vill du få liknande innehåll som detta varje måndag. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Helt gratis!