Veckans jobb - Systemutvecklare

Oavsett om en yrkesroll någonsin kommer vara aktuell för dig eller inte så kan det vara intressant att få höra en närmare yrkesbeskrivning av olika roller och bättre förstå vilka yrkesval som finns där ute. Därför kommer vi på Student Brew varje vecka att presentera ett nytt yrke och dess tillhörande aspekter.

Systemutvecklare

Systemutvecklare ****designar och utvecklar datorsystem med utgångspunkt i den verksamhet tekniken skall ge stöd åt. Systemutvecklarens utgångspunkt är därför människorna som använder eller påverkas av teknik snarare än tekniken i sig. Som systemutvecklare kan du arbeta med att utveckla allt ifrån ekonomisystem till system för att styra industriproduktion. Programmering är ofta kärnan i systemutvecklarens arbete.

Genomsnittlig bruttolön: 43 100 kr/månad

Prognos: På fem till tio års sikt väntas möjligheterna till arbete vara mycket goda. Hösten 2023 väntas det finnas över 2200 annonser ute på Platsbanken som söker systemutvecklare.

Utbildning: Systemutvecklare har oftast en högskoleutbildning med datainriktning, till exempel en systemvetenskaplig utbildning eller en civilingenjörsutbildning med datainriktning.

Arbetsgivare som efterfrågar flest systemutvecklare just nu (Data från platsbanken):

Stockholm:

  1. Shaya Solutions
  2. Academic Work
  3. Modernera

Göteborg:

  1. Friday
  2. Academic Work
  3. Squeed

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vill du få liknande innehåll som detta varje måndag. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Helt gratis!