Twitter godkänner Elon Musks bud

Nu är det alltså klart - Twitter har godkänt det bud Elon Musk lade tidigare gällande ett uppköp av bolaget. Detta trots den “poison pill”-strategi som följdes tidigare. Själva finansieringen av uppköpet gör Musk med hjälp av lån från olika banker tillsammans med eget kapital. Vad innebär detta för Twitter som tjänst då? Källor till Reuters menar på att Musk har en plan för att göra Twitter mer lönsamt, däribland förändringar i bolagets prenumerationstjänst Twitter Blue, minskade ersättningar till styrelsen samt olika sätt att generera intäkter på virala tweets. Ett sådan exempel ska ha varit att ta en avgift från tredjepartssidor för att länka till och bädda in tweets från verifierade personer eller organisationer. Musk ska även ha en ny VD för bolaget i åtanke, men vem det är framgår inte från källan.

Vidare verkar Musk vilja åtgärda problemet med den stora mängden fejkade konton som finns på plattformen i form av olika botar. Enligt en artikel i Times skulle det dock innebära att Musks egna följare skulle kunna halveras.

Exakt hur allt det här kommer att arta sig när uppköpet är genomfört och hur det påverkar slutanvändaren är svårt att säga innan allt är klart.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vill du få liknande innehåll som detta varje måndag. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Helt gratis!