Svindlande serier

En dokumentär som varit på tapeten den senaste tiden är Netflix-serien “The Tinder Swindler”. Likt denna dokumentär finns det flertalet andra dokumentärfilmer, och serier, som behandlar just svindlerier. Känner du för att ha en temakväll och bränna av flera på en gång så kommer här ett par stycken förslag.

The Tinder Swindler (Netflix) - dokumentär som ****genom intervjuer med bland annat offer för bedragaren berättas historien om bedragaren Simon Leviev och hur han lurade flera kvinnor på stora belopp som spenderades på resor och ett liv i lyx.

Inventing Anna (Netflix) - en miniserie inspirerad av historien om Anna Sorokin. Hon är en dömd bedragare som under flera års tid låtsades vara en förmögen arvtagerska och lyckades nästla sig in i societeten i New York.

Fyre - The Greatest Party That Never Happened (Netflix) - dokumentär om den misslyckade festivalen Fyre Festival som skulle gått av stapeln 2017.

The Inventor: Out for Blood in Silicon Valley (HBO) - ytterligare en personlig favorit. Dokumentär om Elizabeth Holmes och hennes företag Theranos som under en tid var värderat till 9 miljarder dollar. Företaget existerar inte längre idag och Elizabeth Holmes dömdes förra månaden för bland annat bedrägeri och ska meddelas straff senare i år.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vill du få liknande innehåll som detta varje måndag. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Helt gratis!