Skapa en virtuell kopia av din hjärna med Notion

I den här artikeln vill vi på Student Brew slå ett slag för vårt absolut favoritverktyg för organisering och planering: “Notion”. Notion är ett “all-in-one workspace” och är perfekt för dig som vill förbättra din organisering av anteckningar, listor, kalender m.m både för dina studier men även ditt privata liv. Faktum är att den är artikeln är planerad och skriven i Notion.

Notion kommer som både applikation till dator och telefon men kan även nås i webbläsaren. Verktyget fungerar genom att du själv skapar olika “pages” och moduler för att bygga upp din skräddarsydda “dashboard”. Du kan lista, sortera och visualisera saker som dina dagliga uppgifter, din kalender, anteckningar för föreläsningar, inköpslista, “watchlist” för serier och film, månadsbudget m.m. Möjligheten att bygga upp din egen skräddarsydda virtuella miljö för att organisera ditt liv är verkligen verktygets styrka. Det fina med Notion är också att det finns mycket färdiga mallar för olika behov. T.ex. finns en hel kategori för studenter med en mängd färdiga mallar.

Initialt kan Notion kännas lite “tekniskt” och svårt att navigera. För att verkligen förstå Notion och hur du kan använda funktionerna i verktyget föreslår vi att du går en grundläggande introduktionskurs på Youtube som du kan hitta här.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vill du få liknande innehåll som detta varje måndag. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Helt gratis!