Side hustles som student - Del 1

CSN-livet är inte alltid så glamoröst och de allra flesta studenter har nog vid något tillfälle funderat på hur de enklast kan fylla på kassan parallellt med studierna. Utbudet av flexibla deltidsjobb är begränsat men för den med en entreprenöriell ådra kan det finnas andra alternativ. I kommande veckor kommer vi på Student Brew ge ett förslag på en side hustle som lämpar sig för en student tillsammans med konkreta tips på hur du kan komma igång.

Tjäna pengar genom att svara på enkäter

Stora varumärken och företag är beroende av att genomföra marknadsundersökningar för att förbättra sina produkter och tjänster. För att höja sin svarsfrekvens erbjuder många en ersättning, antingen i form av pengar eller genom presentkort. Idag finns flera samlingstjänster som sätter ihop undersökningar med dig som privatperson och som sköter utbetalningen. Ersättningen kan variera men brukar ligga på någonstans mellan 10kr - 120kr / enkät beroende på omfattningen och tiden det tar att svara.

Den här side hustlen gör dig inte rik men är flexibel och enkel att komma igång med. Kanske något att göra under tråkiga föreläsningar? Det finns flera sidor som samlar enkäter, vissa seriösare än andra. Vissa erbjuder ersättning via t.ex. paypal-konto medan andra bara genom presentkort. Här kommer förslag på några sidor som fått bra recensioner och agerat seriöst:

  • Åsiktstorget - Korta undersökning, ca 5 minuter → ca 5–10 kronor, eller upp mot 20–30 kronor om de är lite längre. De betalar ut till Paypal, Skrill eller bankkonto.
  • I-Say - Vanligtvis runt 15 minuter → ca 20 kronor styck. Utbetalningar görs enkelt till Paypal eller Skrill. Det går även att få betalt i presentkort och liknande.
  • Toluna - Mellan 15–30 minuter → ca 70 kronor. Man kan få betalt antingen i pengar till sitt Paypal-konto, eller i form av presentkort.
  • YouGov - På YouGov tjänar man pengar genom att samla poäng. Poängen växlas till pengar och betalas ut till Paypal, Skrill eller bankkontot. Undersökningarna brukar vara ganska korta, cirka 5–10 minuter och ger allt ifrån några tior, upp till 50 kronor eller mer.

Kom igång såhär:

Du klickar på länken till någon av sidorna och registrerar dig.

  1. Kolla om du fått ett bekräftelsemejl på din e-post. Bekräfta din ansökan.
  2. Du behöver fylla i den information som efterfrågas. Till exempel personuppgifter, hur gammal du är, och så vidare.
  3. Nu är du redo att börja göra undersökningar. Håll utkik i din e-post efter nya uppdrag.

*Tips: Skriv upp dig på flera sidor för att öka utbudet av enkäter du kan svara på

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vill du få liknande innehåll som detta varje måndag. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Helt gratis!