Nå dina långsiktiga mål med Don’t Break the Chain-metoden.

Don’t Break the Chain-metoden, även känd som Seinfeld-metoden är en produktivitetsstrategi. Metoden ska motivera dig till att klara av ett givet dagligt mål under en längre period. Varje dag som du klarar av uppgiften så fyller du i din kalender med ett x för den dagen. Över tid så byggs en kedja av x som sträcker sig över dagar, veckor eller månader. Den här kedjan blir mer och mer tillfredsställande att “fylla på” och det blir därför allt svårare att bryta kedjan, lite som en lång streak på Snapchat. Efter en längre tid kommer ditt dagliga mål/aktivitet ha blivit en fast rutin i din vardag, som till exempel meditation varje dag. Varje x representerar ett steg i rätt riktning.

Denna metod är extra hjälpsam för dig som:

  • Använder papper och penna för att få saker gjort.
  • Gillar enkla och effektiva produktivitetsmetoder.
  • Brukar sätta stora långsiktiga mål men inte lyckas hålla igång rutinerna.
  • Vill bygga rutiner som kommer hålla långsiktigt.
  • Tycker om att göra ditt liv och din produktivitet lite som ett spel.

Don’t Break the Chain-metoden är kraftfull på grund av sin enkelhet, allt du behöver är papper och penna. Metoden triggar även ditt belöningssystem, något som är avgörande i början när man bygger en ny rutin. Med hjälp av den här metoden så får du även en överblick över dina framsteg. Efter att du t.ex. har gått till gymmet i en vecka så kommer du inte se någon direkt utveckling av din egen fysisk men med hjälp av denna metod så kan du klart och tydligt se dina framsteg. Små vinster varje dag för att göra det enklare att nå ditt slutgiltiga mål.

För att börja med Don’t Break the Chain så är allt du behöver papper och penna. Gillar du att arbeta digitalt så kan du använda dig av din digitala kalender, men se till att kedjan verkligen blir synlig. Vi på Student Brew rekommenderar: https://everyday.app

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vill du få liknande innehåll som detta varje måndag. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Helt gratis!