Apple TV + värt eller inte?

Apple har sen ett par år tillbaka sin egna streamingtjänst kallad Apple TV+. Likt Netflix och andra har dem ett blandat utbud av filmer och serier, med stort fokus på originalcontent. Som vi har det idag med mängder av olika tjänster som erbjuder mängder av olika innehåll, är det värt att testa ytterligare en och framför allt - är det värt att prenumerera på? Apple TV+ är förhållandevis billigt, 59 kronor i månaden. Fördelen här är att familjedelning är möjligt med upp till 6 familjemedlemmar (delningen måste göras via en Apple-enhet). Tjänsten går att nå via webbläsaren men har du en Apple-enhet finns det en app tillgänglig.Att casta innehållet till en TV är lite krångligare, men går att göra från webbläsaren om du använder Chrome. Utbudet är kanske inte lika stort som hos Netflix för tillfället, men kvalitén på de egenutvecklade serierna är väldigt hög. Vi listar här 3 stycken rätt så olika serier går att sträckkolla just nu med minst 1 säsong ute. Du kan för övrigt prova Apple TV+ gratis i en vecka.

Ted Lasso - Högt rankad komediserie (8.9 på IMDb) med 2 tillgängliga säsonger och en tredje på väg. Serien handlar om Ted Lasso (Jason Sudeikis, känd från bl.a. SNL) som är amerikansk fotbollstränare som anlitas som tränare till ett fotbollslag i Premier League utan någon erfarenhet av fotboll. Ett fotbollsintresse hos tittaren är dock inte nödvändigt för att tycka om serien. Upplyftande komedi med riktigt starka insatser från seriens skådespelare.

For All Mankind - Science fiction-drama, även denna med 2 säsonger och en tredje påväg till sommaren. Joel Kinnaman innehar en av de ledande roller i serien som kort sagt porträtterar en alternativ verklighet där rymdkapplöpningen under Kalla kriget aldrig upphörde. Du behöver inte vara ett science fiction-fan för att fastna i serien då den har en tydlig verklighetsförankring trots detta. Rekommenderas starkt.

Severance - Ytterligare en science fiction-serie, men här en psykologisk thriller regisserad av Ben Stiller och med Adam Scott (Parks and Recreation) i huvudrollen. Serien har vissa Black Mirror-vibbar och handlar om ett företag där anställda genomgått en slags delningsprocess där minnen separerats mellan privatliv och arbetsliv, vilket skapar två olika slags personer i medvetandet. Riktigt starka insatser från både skådespelare och produktion.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vill du få liknande innehåll som detta varje måndag. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Helt gratis!