3 saker du kan göra för att bli mer attraktiv på arbetsmarknaden

Här kommer 3 saker du kan tänka på under din studietid för att stärka dina erfarenheter och kompetenser och få ett försprång på en kommande arbetsmarknad.

1. Engagera dig

Engagemang är något som många arbetsgivare värderar högt och det kan vara det där lilla extra som gör att ditt CV sticker ut bland andra. Det visar förmåga att ta initiativ och att göra saker av egen drivkraft. Engagemang som student kommer i många former och format och det är viktigt att hitta något som passar just dig och som stärker den kompetensprofil du vill bygga. Vill du läsa mer om engagemang kan du läsa vår artikel om just det.

2. Skapa ett kontaktnät

Förmågan att nätverka är en oerhört värdefull tillgång att ha genom hela yrkeslivet. Ditt nätverk är något du bygger över en lång period och något du har med dig genom hela livet, så att börja tidigt under din studietid är en bra idé. Som student träffar du massor av människor som kommer att bli framtidens ledare, politiker, entreprenörer och arbetsgivare. Att knyta band tills dessa människor och visa upp dig som en bra och pålitlig person kan löna sig rikligt när du sen befinner dig på en arbetsmarknad i jakten på ett jobb. Häng med kompisar, gå på fester, karriärmässor, event och alla tillställningar där du har chans att knyta band till andra människor!

3. Åk på en utbytestermin

Att åka på utbyte är inte bara fantastiskt roligt och lärorikt men kan även vara en meriterande erfarenhet. Förmågan att ta sig an en ny plats, kultur och självständigt klara av nya situationer är tecken på egenskaper som nyfikenhet och pålitlighet. Många arbetsgivare efterfrågar dessutom internationell erfarenhet. För den som är intresserad av att jobba utomlands i framtiden är befintliga kontakter i ett annat land ovärderliga!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vill du få liknande innehåll som detta varje måndag. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Helt gratis!